OM legt jaarlijks in bijna 2000 gevallen ten onrechte een straf op

Uit journalistiek onderzoek van het NRC is gebleken dat door het Openbaar Ministerie in 2016 in 15 procent van alle strafbeschikkingen en in 2017 in 6 procent van alle strafbeschikking geen adequate schuld was vastgesteld.

Dit betekent dat, indien in deze gevallen de verdachten verzet hadden aangetekend en de zaak voor de rechter was gekomen, het waarschijnlijk was geweest dat zij vrij waren gesproken. Onthutsende cijfers. Reden om nooit zonder meer akkoord te gaan met een strafbeschikking die u wordt aangeboden door het OM.

“OM legt jaarlijks in bijna 2000 gevallen ten onrechte een straf op” verder lezen

Rechtbank: geen begin van uitvoering in de Helikopterzaak

De rechtbank in Amsterdam heeft het pleidooi van de advocaten gevolgd in de Helikopterzaak. Deze betoogden dat er door het vroege politieoptreden geen begin van uitvoering was van de kaping van een helikopter en de bevrijding van de gevangenen. De rechtbank volgt nu dit oordeel en oordeelt dat de poging tot kaping en bevrijding niet bewezen verklaard kan worden. “Rechtbank: geen begin van uitvoering in de Helikopterzaak” verder lezen

ADE vieren zonder problemen met justitie

Amsterdam Dance Event gaat deze week weer van start. Vijf dagen lang staat Amsterdam weer in het teken van elektronische muziek en vinden er dagelijks tientallen drukbezochte feesten plaats. Veel mensen zullen hierbij ook recreatieve drugs gebruiken om het feestplezier te vergroten.

Amsterdam Dance Event, ADE, justitie, Bovens Advocaten

Ik krijg regelmatig vragen over wat er wel en niet is toegestaan in Nederland als het gaat om het gebruik van recreatieve drugs. Helaas komen veel mensen ook op dit soort festivals en feesten op een onplezierige manier in aanraking met justitie. Daarom lijkt het mij juist in deze periode goed om een korte toelichting te geven waar je op moet letten bij het gebruik van recreatieve drugs op feestjes in onze tolerante hoofdstad. “ADE vieren zonder problemen met justitie” verder lezen